Pagina's

dinsdag 8 augustus 2017

8 augustus: Arches National Park

Arches National Park is de bestemming van vandaag. In 2008 zijn we hier ook geweest, toen in de meivakantie. In verband met werkzaamheden in het park zijn bepaalde delen afgesloten. Balen, het zijn net de delen die wij graag zouden willen zien: de Double Arch en de Windows trail. 

Arches inkomen duurt lang. Er staat een dubbele rij voor de toegangspoorten. Gelukkig merken we in het park weinig van de aangekondigde wegwerkzaamheden en zijn de niet afgesloten wegen goed te berijden.  
We rijden de weg langs uitzichtspunten als Balanced Rock en Delicate Arch. Balanced Rock bestaat uit een stenen zuil waarop een groot rond blok steen balanceert. Jongeren halen halsbrekende toeren uit om bij dat blok te komen, doodeng. Op de foto hieronder staat iemand tegen het blok te douwen! (waar is Wally?)


Om Landscape Arch te kunnen zien, lopen we een trail van een paar mijl. Deze arch zagen we in 2008 ook, toen ’s avonds bij zonsondergang. Er blijkt inmiddels een behoorlijk stuk uit de boog te zijn gevallen.

Landscape Arch

Via een andere trail lopen we naar twee kleinere arches en Pine Tree Arch, een groot rond gat in de rotsen met uitzicht op de achterliggende omgeving. Het is inmiddels al weer meer dan 35 graden geworden en  groepjes mensen  staan te schuilen voor de zon tegen de rechtopstaande rotsblokken.

Pine Tree Arch

Wat moet je verder nog schrijven over zo’n park? Dat het prachtig is? Dat je je heel nietig voelt tussen die kolossale rotsen? Dat je niet kunt begrijpen hoe zoiets ooit heeft kunnen ontstaan? Dat je bij elke bocht in de weg weer verbaasd bent over wat je ziet?
Er zijn schrijvers die mooie woorden hebben gevonden voor al deze schoonheid. Ik waag me er maar niet aan, de boodschap is duidelijk J


Als we ’s middags terug zijn in onze cabin, blijkt dat mijn voet de hikes, ondanks prima stevige wandelschoenen, niet zo fijn heeft gevonden. De wond ligt weer open, bloedt opnieuw en we zijn terug bij af.   


‘s Avonds eten we in het restaurant bij de lodge; buiten, met mooi uitzicht op de rivier. Algauw begint het zo hard te waaien, dat de broodjes uit het mandje floepen. Maf, want de lucht is stralend blauw en er is amper een wolk te zien. Voor het eerst sinds deze vakantie drinken we bij het eten samen een fles wijn leeg. Dat waren we dus niet meer gewend. We hebben nog net genoeg puf om vanuit de jacuzzi het bed in te duiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten