Pagina's

maandag 7 augustus 2017

7 augustus: Moab

Van Farmington rijden we vandaag naar Moab en doen daarbij drie staten aan: New Mexico, Colorado en Utah. Geen interstate, maar de toeristische route langs Mesa Verde (vandaag niet, vorige keer bekeken), Canyons of the Ancients en Canyonlands. Wat een landschap; we zijn nog niet eens in een nationaal park en nu al is het geweldig. Dit is het Amerika waar wij in 2005 verliefd op werden en wat we nu opnieuw willen zien. Natuurlijk bezoeken we Hole in the Rock weer even, iets vaags toeristisch langs de weg (museum? dierenpark? winkel? restaurant?) maar toch leuk. 

 

We hebben drie dagen geboekt in een cabin in de Red Cliff Ranch. We hadden even genoeg van de hotels en wilden een huisje voor onszelf. In Moab waren we in 2008 ook, maar toen zaten we in de Big Horn Lodge, een vreselijk oud hotel aan de grote weg met lawaaiige buren en veel motorrijders die elkaar graag lieten horen hoe hard hun motor kon loeien.

Red Cliff Lodge ligt 15 mijl van Moab af. De weg ernaar toe loopt langs de Coloradorivier en is is spectaculair. Aan beide kanten hoge bergen, zodat het elke keer weer lijkt alsof je niet verder kunt.

De cabins van de lodge ligt aan de rivier en we zien ze van veraf al liggen. Bij de receptie blijkt dat we een upgrade hebben gekregen naar een luxury cabin. Geen idee waarom. Omdat we genius member bij Booking.com zijn geworden sinds al onze boekingen deze periode?






De cabin blijkt meer dan luxe. Woonkamer, keuken, badkamer, balzaalslaapkamer met hot tub en een groot terras aan de rivier met tuinset en ligstoelen. Het uitzicht op de Colorado en de grote rode rotsblokken erachter is fantastisch, ook al zou je ook kunnen zeggen dat we tegen een blinde muur aan zitten te kijken J


De lodge heeft een groot zwembad met ligstoelen. Dit is zo aantrekkelijk dat we besluiten om Arches National Park, plan van vandaag, maar even uit te stellen tot morgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten