Pagina's

donderdag 3 augustus 2017

3 augustus: Guadeloupe Mountains en Carlsbad Caverns

We ontbijten in het hotel en gaan dan voor de derde keer op zoek naar een luchtpomp voor de auto. Met onze Nissan Rogue loopt het niet soepel. Sinds Big Bend is er iets met een van de banden, want we krijgen steeds een waarschuwing dat er te weinig lucht in zit. Bijvullen van lucht is lastig: ook al is er in de bewoonde gebieden van Amerika op elke hoek van de straat een benzinepomp, luchtpompen zijn er of stuk of niet aanwezig. Als we er dan een hebben gevonden en er voor $ 1,75 (J) lucht in hebben laten lopen, is het een uur later al weer verdwenen en is de druk weer te laag. Omdat we geen zin hebben om elke dag een paar keer op zoek te gaan naar niet aanwezige lucht, besluiten we om vanavond contact op te nemen met Budget, de leverancier van de huurauto.

We rijden met een behoorlijke omweg El Paso uit (TomTom in de war?) en komen langs Fort Bliss, een gigantisch militair terrein. Nog nooit hebben we zoveel militaire voertuigen en oorlogsmaterieel bij elkaar zien staan. Fort Bliss is tevens een oefenterrein van zo’n 5000 km2 groot.

Langs de weg naar Guadeloupe Mountains National Park zien we weer veel verlaten huizen en bedrijven. 
We rijden door Salt Flat, een dorp dat op de kaart genoemd staat maar enkel uit een café bestaat; het ligt aan een grote zoutvlakte.
De weg door de Guadeloupe Mountains is prachtig, met hoge bergen en kronkelende wegen. Net als in Yosemite is hier ook een El Capitan. Niet de hoogste berg, wel de mooiste.


Boven Guadeloupe Mountains liggen de Carlsbad Caverns. Met een lift dalen we tot 300 meter onder de grond en komen daar in een onvoorstelbare wereld terecht. Stalagmieten, stalagtieten, kolommen, popcorn – termen voor de door druppelend water ontstane creaties die hier in de grot staan en hangen. De grot is zo groot dat er een wandelpad van 2,5 km doorheen gemaakt is. Erg gaaf om al die vreemde vormen te zien en er mensen of voorwerpen in te herkennen. De Carlsbad Caverns zouden een perfecte locatie zijn voor een spannende scène uit een Harry Potterfilm!


Mirror Lake 

De lift brengt ons in enkele seconden weer in de gewone wereld van interessante boeken, souvenirs en T-shirts met Carlsbad opschrift. 
Buiten staan we ons weer te vergapen aan het gigantische vergezicht, zoals je die zo veel in de VS hebt. Zo ver het oog reikt, kun je kijken zonder dat er iets in de weg staat. Nauwelijks in een foto te vatten, en de kwaliteit van de foto's op Blogger is al niet om over naar huis te schrijven.  



We stappen in de auto op weg naar Roswell. Onderweg zien we velden vol met ja-knikkers, veel meer dan we tot nu toe in Texas hebben gezien. Carlsbad, iets wat klinkt als een luxe oord vol heerlijke hotels (de prijzen die wij vonden waren er in elk geval naar), blijkt een vieze en rommelige bende te zijn. 

We rijden naar Roswell, waar we een hotel hebben geboekt voor de komende nacht. Roswell is bekend omdat hier ooit een ufo gesignaleerd zou zijn. Alles in het stadje herinnert aan deze situatie: winkels hebben aliens voor de deur staan, er is een museum over ufo’s en aliens, restaurants verkopen alien burgers en zelfs de lantaarnpalen hebben zwarte alien ogen. Wij zijn echter vooral weer op zoek naar een luchtpomp voor de band, uitermate irritant. We vinden er een zonder metertje en pompen wat lucht bij, maar dit blijkt niet voldoende.


We checken in bij het hotel en Henk belt met Budget. Roswell blijkt een luchthaven te hebben waar een locatie van Budget zit, dus we kunnen daar de volgende ochtend om half 9 terecht om een nieuwe band op de auto te laten zetten. De dame aan de telefoon zal dit vanavond nog voor ons regelen. Prima zo, tijd voor een Margerita en een Chili’s explosion salad!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten