Pagina's

donderdag 10 augustus 2017

10 augustus: Canyonlands NP

Canyonlands National Park is het doel van vandaag. Het bestaat uit drie door rivieren van elkaar gescheiden delen: Island in the Sky, the Needles en Maze District. Voor ons ligt de dichtstbijzijnde ingang op 40 mijl van Moab, Island in the Sky. 


Canyonlands ligt op zo’n 2000 m hoogte en van bovenaf zijn een aantal prachtige canyons te zien. Er zijn vele trails te lopen, ook beneden door de canyon. Vaak zijn dit trails van een hele dag. 

We lopen de trail naar Mesa Arch, een kolossaal ding waar niet maar zo even een stuk uit zal breken zoals in de Landscape Arch in Arches NP. Door het gat heb je uitzicht over de canyon.


Bij Grand Viewpoint heb je een nog beter uitzicht over de canyon die zo’n 600 meter lager ligt. Het lijken net grote uitgesneden klaverbladen. 


In de canyon In de jaren 50 is in deze canyon uranium gevonden. De sporen van de trucks die er toen hebben gereden, zijn nog altijd zichtbaar door het gebrek aan vegetatie op die plekken. Na 60 jaar nog niet hersteld. De 4WD’s die nu over de zandpaden in de canyon rijden, lijken net speelgoedautootjes.


Het lopen van een tweede trail moeten we weer overslaan. Na de eerste van vandaag is de wond in mijn voet opnieuw opengegaan. Doffe ellende blijft het.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten