Pagina's

woensdag 26 juli 2017

25 juli: SpaceCenter en strand

Dinsdag 25 juli

Rond 10 uur zijn we bij het Houston Space Center. Voor iemand die het verschil tussen een raket en Spaceshuttle niet weet, een zeer leerzame dag. "Is dat karretje echt op de maan geweest of is het een op een basisschool nageknutselde versie?"
Voordat ik door heb dat we hier vooral de geschiedenis van de ruimtevaart bekijken, aan de hand van 17 Apollo's, Mercury's, een aantal Gemini's en de schattige grote broer Boeing met babybroertje Spaceshuttle op de rug, zijn we een paar uur verder. Leerzame dag dus.

Mercury capsule, voor 1 persoon 

Spaceshuttle

Saturnus 5 raket

Douchen in het ISS spacelab

We rijden door naar Galveston Island voor een uurtje strand. Langer is met deze temperatuur en zon niet slim, vooral omdat we de zonnebrand vergeten zijn. En ons boek. En een petje. Onze normaal zo geoliede vakantiemachine moet nog even op gang komen! Het zeewater is zo warm dat het nauwelijks verkoeling biedt, maar het is heerlijk.

Galveston Island is behoorlijk toeristisch. Logisch, gezien de fantastische ligging aan de Mexicaanse Golf. Het historisch centrum van Galveston bestaat uit prachtige houten woonhuizen die in allerlei pasteltinten geschilderd zijn en de zo typisch Amerikaanse stenen gebouwen die de hoeken van de straten markeren.


Winkels zijn er nauwelijks, die vind je in Amerika alleen buiten de stadscentra. Wel veel restaurants, cafés en kunstgaleries. De borden die klanten moeten lokken bevatten hier niet alleen reclame voor eten of drinken, maar het aanbod dat in die zaak de airco nog kouder is dan elders!


In de haven van Galveston barst het van de restaurants. Toch is het hier niet druk. De zomermaanden zijn hier zo heet dat er dan maar weinig toeristen zijn. En net als overal rond Houston, zien we ook tegenover dit zo bezienswaardige Galveston de aanwezigheid van de olie-industrie.


2 opmerkingen: