Pagina's

vrijdag 28 juli 2017

28 juli: Geen giraffen en koeien

Voor vandaag hebben we een toer over de King Ranch geboekt. Het is een van de grootste ranches in Texas, even groot als de staat Rhode Island; eind 19e eeuw gestart en opgebouwd door ene meneer King uit New York, nu beheerd door een CEO die vooral veel geld wil genereren voor de 200 erfgenamen.
Met een bus gaan we het terrein over. Eigenlijk verwachten we elk moment een zebra of giraffe, maar het wild bestaat hier vooral uit herten bijzondere vogeltjes, die wij dan net weer niet zien.  Verder veel koeien in Paulus Potterstand, dus onder de boom.
De gids vertelt enthousiast over alles wat we vandaag net niet zien. “Such a pity, yesterday they were all here!” (over de longhorn koeien). De toer valt ons tegen. We zijn natuurlijk ook verwende snobs geworden na twee keer Afrika en hadden wellicht andere verwachtingen van een ranch met 28.000 runderen. Geen cowboys op paarden die de beesten bijeendrijven, maar toch wel meer bedrijvigheid dan wat we nu zagen.

Padre Island, parkeren op het strand


‘s Middags gaan we naar Padre Island, een langgerekt eiland voor de kust van Texas dat helemaal doorloopt naar Mexico. Een deel ervan behoort tot de National Parks, maar zo ver komen we niet. We zoeken een plek aan het strand en brengen hier een paar uur door. Fijn wit zand, schoon water, heerlijke golven. Na het spektakel van gisteren durf ik niet meer echt het water in, maar hier te zitten in de branding van de Golf van Mexico is al een feestje.


We eten opnieuw bij Chili’s. Op de tafels staan computerschermpjes, waarop je van alles kunt doen. Spelletjes voor de kids ($ 1,99 per maaltijd!), bestellingen doen, de ober roepen en ook afrekenen. Dus, eten op? Swipe je creditcard door het apparaat, tik in hoeveel fooi je wilt geven (standaard instelling is 20%), print je bon en you’re all set. Tenminste, als je de onvermijdelijke tevredenheidsenquĂȘte die je na het betalen nog kunt invullen, overslaat. (Gek word je van die enquetes, na elke nacht in een hotel komt er weer een via de mail.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten