Pagina's

zaterdag 29 juli 2017

29 juli: San Antonio

Bij het uitchecken vandaag uit het Radisson hotel kon ik het natuurlijk niet laten om even te klagen over de achterlijke prijs die hier gevraagd wordt voor een kamer die er zo uitziet als die waar we sliepen. In Amerika wordt daar dan alleen maar op gereageerd met een ‘I’m sorry about that’. Niks korting, niks goedmakertjes in welke vorm dan ook. Volgende keer beter op Tripadvisor kijken, want daar stond het wel degelijk. Met foto’s en al. Blijkbaar kun je als hotel op een mooie plek alles wat stuk is lekker stuk laten.

Vandaag rijden we naar San Antonio, zo’n 200 mijl boven Corpus Christi. Omdat we hier een paar dingen willen bekijken, rijden we de snelste route via de Interstate. Als we de laatste olieraffinaderij voorbij zijn, weten we dat we Corpus Christi achter ons hebben gelaten. Onderweg zien we vooral veel bos en ranches en zien we ook de temperatuur oplopen. In de auto met airco merk je daar natuurlijk niks van, we zien alleen de thermometer die het aangeeft.

We hebben een kamer in het Hyatt hotel middenin de stad geboekt en zijn er al rond 13 uur. Geen probleem, we kunnen zo de kamer in ondanks een inchecktijd van 16 uur. Top! En wat een verademing bij de ramsj van het Radisson: schoon, een stille airco en geen plafondplaten die naar beneden komen of vlekken op plekken waarvan je niet wilt weten hoe ze zijn ontstaan.

We dumpen ons koffertje voor een nacht op de kamer en gaan de stad in. Het verschil met Houston en Corpus Christi is ongelooflijk: hier lopen mensen op straat, er zijn terrassen (met waterverstuivers tegen de hitte), mooie oude panden, veel groen en de stad oogt een en al gezelligheid.
Ondanks de ongelooflijke hitte is het druk in het centrum. Bij Alamo, de restanten van een oude missiepost – hier zou de basis liggen voor het ontstaan van de staat Texas – staat zelfs een rij mensen die in de bijbehorende kerk naar binnen wil. Wij bekijken de long barracks, waarin een tentoonstelling te zien is van de geschiedenis van de Alamo.


Daarna lopen we de prachtig aangelegde Riverwalk, een stukje Venetiƫ in Texas. De San Antonio rivier overstroomde in 1910, waardoor de stad onder water kwam te staan. Er is toen een lus gemaakt om de rivier meer ruimte te geven. Langs deze lus zijn aan beide zijden wandelpaden met beplanting aangelegd, voetgangersbruggen en winkels en horecagelegenheden gebouwd. Daarmee is de Riverwalk een van de grootste attracties van San Antonio geworden. Geweldig om hier op een bankje naar al die verschillende mensen te kijken.

Aan het begin van de avond is de temperatuur opgelopen tot 41 graden. We besluiten om terug te gaan naar het hotel voor een duik in het zwembad. Het bad ligt op de 5e verdieping en heeft een mooi uitzicht op de stad. Helaas hadden meer mensen dit plan, want het is een potje met pieren. Dan maar afkoelen onder de douche en in de airco van de hotelkamer.





De temperatuur daalt hier ’s avonds nauwelijks. Na het eten lopen we nog een rondje Riverwalk en om 21 uur is het nog steeds 35 graden. De hitte is hier overigens veel beter te verdragen dan in Houston en Corpus Christi, waar het klam en vochtig was. Zelfs aan de kust was het vochtig. Het slechte zicht kwam daar niet door onze goedkope internetbrillen, maar was zoute aanslag op de glazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten